středa 6. února 2019

Chemická kotva do porobetonu

Je vhodná pro střední zatížení v plných a dutých materiálech: kámen, beton, pórobeton, plné a duté cihly. Je uvedeno použití na dřevo a kov v tesařství, pro upevnění fasády. První kotva do pórobetonu s certifikací ETA a protipožární certifikací na českém trhu! Jedinečná čtvercová rozpínací zóna zajišťuje bezpečnou a spolehlivou i. Univerzální chemická malta na bázi vinylesteru použitelná do -15° C. Kotva chemická PE, DenBraven.


Hmoždinky do pórobetonu, hmoždinka do ytongu. Bežné rozperné kotvy do betónu nemožno použiť na kotvenie do. Chemická kotva je vlastně dvousložková chemická malta na bázi polyesterové pryskyřice.


Pod názvem chemické malty, případně tekuté kotvy lze tyto výrobky najít v nabídce některých firem rovněž. Po smíchání obou složek vytvrdne, spojí se s podkladovým materiálem a drží extrémně pevně. Ocelová kotva do Ytongu Fischer FPX. Vhodná pro metrické šrouby M6-M12. Vhodné pre ťažké kotvenie do kameňa, betónu, pórobetónu a ľahkého betónu.


Polyesterová chemická malta je vhodná do plných, děrovaných i dutých cihel, pórobetonu, tvárnic, zkrátka do materiálů s malou krychelnou pevností do MPa. Epoxid nebo vinylester je doporučený pro kotvení chemických šroubů, závitových tyčí, pouzder s vnitřním závitem nebo pro dodatečné vlepování žebírkové výztuže do (železo)betonu. Kvalitná chemická kotva značky Cyklon - pevné kotvenie, vysoká pevnosť a odolnosť, kotvy polyester, vinylester a arctic.


FPX-I je vyrobena z galvanicky zinkované oceli. Do vyvrtaného otvoru se osadí několika údery kladivem bez nutnosti čištění. Tvarový zámek si kotva vytvoří buď zařezáním do základního materiálu, nebo změnou tvaru svého těla tak, že se zaklestí v dutině uvnitř materiálu. Lidé používají pro chemickou kotvu různé názvy - chemická malta , tekutá hmoždinka , tekuté hřebíky nebo chemická hmoždinka.


Tvarový zámok si kotva vytvorí buď zarezaním do základného materiálu, alebo zmenou tvaru svojho tela tak, že sa zakliesni v dutine vo vnútri materiálu – zaťaženie sa tak roznáša na väčšiu plochu. Chemické kotvy se uplatní hlavně v narušeném zdivu a tam, kde by hrozilo poškození zdi od pnutí z klasických hmoždinek, například blízko rohů. Vysoce výkonný, rychle vytvrzující dvousložkový chemicky kotvící systém. Vytvoří efektivní, maximálně pevný a chemicky odolný spoj. Po aplikaci nevzniká expanze a žádné pnutí v základních materiálech.


Použití od -5°C, nejvyšší chemická odolnost. Dvojzložkový chemicky kotviaci systém na báze vinylesterových živíc pre veľmi rýchle kotvenie stavebných dielov, technologických zariadení, či lešení s vysokou pevnosťou a únosnosťou. V HORNBACHu se vše točí okolo stavby, bydlení a zahrady.


S našimi projekty porostete. Do vyvŕtaného otvoru sa osadí niekoľkými údermi kladivom bez nutnosti. Do otvoru vložte připravené plastové nebo kovové sítkosnižující spotřebu chemické kotvy. Připomínáme, že u plných materiálů se sítko nepoužívá. Kotvy jsou bez rozpěrných tlaků, mohou být blízko sebe.


Zvlášťe vhodná je chemická kotva pro upevnění do betonu, tvárnic, dutých cihel, kamene, sádrokartonu, pórobetonu, cihel. Nazýva sa chemická kotva , ktorá je dostupná v každom železiarstve či hobbymarkete. Vedete ve vaší firmě pistole na tento. V současné době máme v nabídce vrut 6x1pouze s částečným závitem. Při zatvrdnutí obou složek v aplikační trysce ji lehce nahradíte novou – náhradní.


Do všech jsem nastříkal chemickou maltu a počkal minut. A když jsem potom sáhl na tu chemickou kotvu, kterou jsem nevyčistil, tak jsem ji ze zdi naprosto lehce vytáhl. Prach natolik obalil povrch, že vůbec nedržela.


Soudafix upevňuje kovové prvky do plných i dutých materiálů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky