čtvrtek 7. února 2019

Druhy látek na šití

Následující popisy látek Vám, doufáme, ujasní volbu při výběru na svůj model. Ale nic není přesně dané, stačí si uvědomit, jak se látka bude chovat. Provedu vás světem tkanin a pletenin, poradím vám, jak materiály poznat, jaké mají výhody, na.


Vyberte si látky, metráž, galanterii, střihy a pomůcky pro stylové šití v jednom z našich sedmi obchodů nebo e-shopu. Na webu najdete návody na šití zdarma.

Návod jak ušít sukni, kabelku, jak ušít tepláky, jak ušít šaty, legíny, tričko apod. Využijete je na patchwork, drobné tvoření i na první šicí pokusy. Největší výběr zbytků a levných látek najdete ve specializované prodejně Levných látek , Haškova 1 Praha 7. Odvozené druhy : amigurumi (japonská výšivka), occi (krajka z uzlů), tapiserie, tkaní s karetkami (nástroj se otvory na tkaní stužek) aj.


Práce s plošnými textiliemi šití , patchwork , quilt , řetízkování , malba na hedvábí , filmový tisk , batikování aj. Vybíráme látku ( druhy látek ). Při výběru na konkrétní model je třeba vzít v.

Jak si vybrat vhodnou látku , jaké druhy látek se hodí pro konkrétní. Druhy textilních látek Vlna. Vlna je relativně odolná jak proti špinění, tak proti mačkání.


Vlněný textil pereme ve speciálních pracích prostředcích. Při spojování látek se mohou jejich okraje překrývat a pak prostě prošít, vzácněji se látky sešívají bez překrytí, kraj ke kraji. V této části, která je poslední částí technologie šití , se podíváme na to, jak se šijí kalhotky na overlocku.


Video je součástí online kurzu Prošikulky. Používá se pro šití pletenin, nekrčí se u něj materiál. Používejte se strečovou jehlou a kvalitní nití. Pestrobarevný a inspirativní svět látek najdete v dnešní době snadno, především na internetu je nepřeberná škála možností, ale pokud patříte k těm, kteří si látku potřebují osahat a zapátráte trochu hlouběji po kamenných prodejnách, najdete určitě tu, ve které si vyberete. Každý z nás na ně určitě.


Začínáte šít a jste zmateni tím, co vše v e-shopech vidíte za materiály? Nejlepší je určitě si je “osahat”, ale to není v možnostech nás všech. Pro šití tmavých látek se používají nitě ve světle šedém odstínu. Používají se při šití skrytých stehů, našívaní aplikací a při výrobě šitých šperků.


Jaké látky jsou vhodné na šití šatů?

Záleží to samozřejmě na tom, co to má být za šaty a jak se mají chovat. Od šití jako spojování se odvozuje například: vyšívání jako zdobení stehy, obšív. Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst. Přehledný průvodce světem látek. Web o šití pro začátečníky i pokročilé.


S naší nápovědou se ve světě látek. Prosíme všechny předplatitelky, aby nás při případných problémech s přihlášením kontaktovaly na mail. K látkám a šití jsem měla vždy blízko, už jako malá jsem koukala mámě pod ruce, když právě tvořila šatičky či zástěru pro nás děti. Při mateřské dovolené jsem k šicímu stroji usedla i já, avšak až výrobky z přírodních látek udělaly z koníčka zaměstnání. V naší nabídce máme také pro švadlenky ozdobné kazety na šití.


Kazeta - košík na šicí potřeby Vám umožní mít krejčovskou výbavu uspořádanou na. Náročný je ale na šití i na údržbu. Velmi obtížně se stříhá a šije.


Vlas sametu se snadno láme a látka má tendenci se mačkat, naštěstí stačí látku zavěsit a párou z rubu přežehlit - v žádném případě nežehlit párou na tvrdé podložce! Nechte se inspirovat nápady týmu důmlátek. Prohlédněte si návody na různé výrobky z látek , ať už užitečných. Látky v metráži se dají volně objednávat podle vámi zvolených metrů.


ITÍ NA STROJI Podle šablony obkreslete díly na rub látky tak, že se jejich kraje přesně stýkají. Všechny díly střihněte po naznačených čarách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky