pondělí 4. března 2019

Druhy dřeva

Dřevo - základní terminologie a druhy dřeva Dřevo je pevné pletivo stonků vyšších rostlin, které označujeme jako dřeviny. Dřevo patří mezi obnovitelné zdroje energie. Dřeva z ovocných stromů-peckovin (švestka, třešeň, višeň, meruňka, broskev atp.) jsou z důvodu obsahu kyanogenů nevhodná pro podávání domácím hlodavcům a zajícovcům (jsou pro ně toxická). Další dřeviny, které se nedoporučují ke skrmení a broušení zubů, jsou uvedeny na specializovaných serverech. Akát – tvrdý a pružný, výrazná kresba, při sušení praská.


Vhodný na násady a topůrka. Exotické dřevo - přehled dřevin. Nabízíme různé druhy exotického dřeva , ale naší hlavní specializací jsou převážně africké druhy exotických.


Základní druhy dřeva Jehličnaté dřeviny – např. Listnaté dřeviny - např. Popis rozdílů, výhod a příklady využití palivového. Barvy dřeva a do určité míry i jeho vlastnosti závisejí nejen na druhu stromu, z kterého ten který kousek dřeva.


Na výběr ale máte i druh dřeva, ze kterého je takový kus nábytku vyroben. Druhy a vlastnosti dřeva. Přestože se snažíme co nejvíce kulatiny nakoupit na podzim, kdy stromy obsahují nejméně mízy a vody, sklad udžujeme dle možností stále naplněn. BOTANICKÝ NÁZEV: bříza bílá.


LATINSKÝ NÁZEV: Betula alba L. Jaké druhy vrtáků do dřeva známe. Vrtáky do dřeva používáme kromě dřeva i na vrstvené materiály, MDF, OSB desky apod. Zpravidla mívají válcovou, cylindrickou upínací stopku, SDS-plus. Systém upínání nástrojů DS-plus vyvinula firma Bosch a název vznikl složením počátečních písmen Steck-Dreh-Sitz (vložit-vtočit-držet).


Vrtáků do dřeva je mnoho typů, například vrtáky spirálové, strojní vrtáky se špičkou M, HSS vrtáky se šestihrannou stopkou. Každý kus dřeva , který se vám dostane do ruky, štěpina, kterou přiložíte do krbu, deska, (slabší deska, které se říká prkno, silnější, té se říká fošna) nebo lať, lišta či hranolek – každý ten kus byl vyříznut odněkud z kmene. Lípa Lipové dřevo hoří výborně, ale krátce, velmi. Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží na tom, co je Vaší prioritou.


Zda trvanlivost (suché, tvrdé a hořké dřevo), estetičnost (zakřivené větve s kůrou a listím). Pořez dřeva na pásové pile. S minimálním odpadem“ Vámi dovezenou kulatinu pořežu dle Vašeho přání. Veškeré druhy dřeva – průměr od cm.


Dřevo – mikroskopická stavba dřeva a jeho druhy. Tesařík krovový (Hylotrupes bajulus L.) Tesařík krovový, díky velkosti a žravosti svých larev, je nejnebezpečnější hmyzí škůdce opracovaného dřeva. Dřevo se jako prostředek pro umělecké vyjádření používá od nepaměti.


Související články: Tepelná modifikace dřeva 2. Také řezání a gravírování těchto druhů dřeva přináší obvykle dobré výsledky. Přípravek HG restaurátor nábytku pro tmavé druhy dřeva je vysoce kvalitní ošetřující přípravek pro mořený, lakovaný, olejovaný, voskovaný nebo nijak neošetřený nábytek. Využívají se při používání dřeva jako konstrukčního matriálu. Mechanické vlastnosti: pevnost.


Dřeviny lze rozčlenit podle různých hledisek. Botanicky se dělí na jehličnaté a listnaté , obě tyto skupiny pak lze dělit na dřeviny tvrdé a měkké , mezi nimiž však není přesná hranice. Volbu dřeva necháme na Vás, ale v případě zájmu rádi poradíme ohledně ideálního materiálu právě pro Vaše schody. Co člověk to jiný vkus – někdo má rád dřevo čisté s minimem suků, ale jsou i zákazníci co preferují různobarevnost a netradiční vzhled. Moření dřeva je vlastně jeho napouštění roztokem.


Po aplikaci mořidla dřevo většinou změní svoji barvu (ztmavne), ale zároveň vynikne jeho kresba a struktura. Mořidlo se tedy na rozdíl od jiných typů nátěrů (například lakování) do dřeva vsakuje, zvýrazňuje jeho texturu a zakrývá případné nedostatky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky