pondělí 4. března 2019

Jaký průměr komínu

Konkrétní průměr komínu by měl být určen návrhem projektanta, případně výpočtem spalinové cesty. Není pravda, Není pravda, že čím větší průměr, tím lépe. Celková výška komína bude m, takže sopuch bych řekl max. Radši větší průměr , když je menší účinná výška?


Zdravím Vás Viktore, ve Vašem dotaze je pár zmínek o bezpečnosti at ale zapomínáte na základní věc, a tou je bezesporu prvotní podmínka - projektová. Jaký vybrat průměr komínu?

Nejprve je nutné zmínit, že komínový průduch musí mít po celé výšce neměnný průřez. Mohli by jste mi popradit a doporučit jaký mám zvolit průměr komína ? Uvažuji o instalaci zásobníku a automatického hořáku ke kotli Viadrus jaký průměr. Herkules Hpětičlánek , výkon okolo kW. Výška komínu m, nadmořská výška 2m.


Dimenze nástavce musí být volena tak, aby odpovídal hydraulický průměr komínu i nástavce. Pokud je nastavován čtvercový komín kruhovým nástavcem, vychází průměr nástavce větší než strana čtverce. Můžete mi prosím někdo poradit?

Chci si dát vyvložkovat komín nerezovým potrubím. Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat. Ale nyní jsme se setkali s názorem, že podle normy musí mít vložka průměr 1mm a že bude asi nutné frézování.


Druhu paliva, účinné výšky komínu a výkonu spotřebiče. Výpočtová pomůcka slouží pouze k informativnímu určení rozměrů komínů. Chtěl bych vědět, jaký průměr komínu mám použít?


Výpočet určuje přibližný průměr komínu dle zadaného výrobce, typu komínu, resp. Obecně platí, že větší průměr třívrstvého izolovaného komínu vykazuje lepší tahové vlastnosti. Nejmenší povolený průměr KOMÍNU (nikoliv kouřovodu ) s atmosférickým provozem je dle ČSN 1mm.


Tento údaj je obecně platný bez ohledu na typ nebo. KOVO – černá redukce pro kouřovod o průměru 1mm 1na 1mm A = průměr sopouchu, komínu , zděře B = průměr připojovací roury z kamen, kotle,. V každém případě však platí, v případě pochybnosti konzultovat vhodný průměr a výšku komínu s odborným specialistou a také se řídit návodem pro spotřebič. V případě potřeby zredukování kouřovodu od spotřebiče do odbočky komínu , doporučujeme kovovou přechodku nasunutou na odbočku komínového systému.


Průměr komína byl měl být nejméně 1mm (v žádném případě by neměl být menší než je průměr kouřového vývodu na kamnech) a neměl by být větší než 2mm, aby nedocházelo k ochlazování spalin a tím i ke zhoršenému tahu. Hledáte řešení vhodného komínu pro Váš spotřebič? Potřebujete komín opravit, vyvložkovat?


Nevíte, jaký typ, průměr a výšku zvolit?

Dobrý den, potřebuji poradit jaký průmer venkovního komínu nerezového, izolovaného k dřevostavbě, která bude vytápěna krb ,vložkou na tuhá paliva. Není zde rozhodující, jaký je průměr průduchu, jeho výška, ani druh materiálu. V domě máme jeden komín , do kterého ústí v přízemí krbová kamna. Je nutné, aby jeho průměr nebyl menší než výstup sloupku. Výběr průměru se provádí s ohledem na výkonnost sloupce, tedy na základě jeho výkonu.


Kalkulátor průměru komína. Zde si můžete vypočítat navrhovaný průměr komínových vložek. Jako první údaj zadejte celkovou výšku komína od napojení. Při výběru komínu pro připojení spotřebiče na tuhá paliva, ( kotel, krbová kamna, krb apod.), doporučujeme zvolit průměr 1- 2mm. Tedy průměr větší než je 1mm.


Malý průměr – spaliny nebudou správně odváděny, příliš velký průměr – kouřové plyny se při cestě vzhůru mohou příliš rychle ochlazovat a škodit komínu dehtovými usazeninami. V případě připojení dvou topidel výše uvedeného typu na společnou spalinovou cestu, neprojde tento stav revizi spalinové cesty, nutné pro kolaudací objektu dle Stavebního zákona č.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky