pondělí 4. března 2019

Obnova spár v koupelně

V HORNBACHu se vše točí okolo stavby, bydlení a zahrady. S našimi projekty porostete. Jak obnovit zašlé spáry v koupelně i kuchyni. Co dělat, když na vyčištění spár mezi obklady a dlažbou už běžné čisticí prostředky nestačí?


V lepších drogeriích nebo specializovaných prodejnách můžete koupit speciální přípravky na obnovu spár. Aplikátory na obnovení spár V obchodech se stavebními hmotami nebo v koupelnových studiích seženete také speciální aplikátory na obnovu spárovací hmoty.

Obnova - změna spárovací hmoty. Prosím oradu, jak obnovit staré spáry v koupelně. Stačí staré spáry narušit a znovu zaspárovat? Jsou to ale staré spár. Pokud se nechcete pouštět rovnou do opravy spár , máte možnost zašlé spáry jen obnovit.


Tato činnost je ještě méně náročnější než oprava. Mezitím co jsem se v montérkách a rukavicích potila v přetopené koupelně , si oni s přáteli dávali v ledovém baru na sjezdovce lehké tekuté občerstvení. Netušili, že jejich dcera se ani neválí u televize a ani se denně „nevykecává“ s kamarádkami nad sklenkou vína.

Keramickou dlažbu a obklady najdete v každé domácnosti, ať v koupelně , kuchyni nebo na chodbě. Do interiéru se používají pro svou dlouhou životnost a jednoduchou údržbu, ale bohužel se dlažba neobejde bez spár. A vyčistit je, to chce pořádný kus trpělivosti a dřiny. Připravili jsme pro vás pár rad a tipů, aby to šlo lépe.


Uvedené informace se vztahují k vybrané prodejně v okamžiku zobrazení příp. Nepřebíráme žádnou záruku v případě změn. Detail zakázky: Dobrý den, sháním řemeslníka, který mi mi obnovil zašlé spáry v koupelně a na toaletě. V kuchyních, koupelnách a na toaletách se většinou neobejdete bez vyplňování spár silikonovým tmelem.


Bourání opotřebované vany a otloukání dlažby. Pokud sáhnete po moderních nátěrech, můžete prostoru navrátit svěžest v průběhu několika dní. Posílám Vám orientační fotografie spár , které chci v koupelně opravit. Kdo by neměl v koupelně obklady, které jsou jednoduché na údržbu a zároveň pěkně doplňují vzhled koupelny. Jenomže obklady mají i spáry.


Společně si řekneme, jak nejlépe opravit zašlé spáry v koupelně. Spáry můžete opravit hned několika způsoby. Buď použijete takzvaný obnovovač spár , nanesete novou spárovací hmotu, a nebo se je pokusíte vyčistit.


V některých místech jsme měli hmoty moc, pouze jsme ji prstem odstranili. Nyní vypadají spáry skvěle a všude těsní.

Na tuto činnost nám stačily necelé dvě hodiny. Pokud budete opravovat spáry v celé koupelně , zvolte takovou, která se hodí k dlaždicím. Na menší úseky zvolte barvu co nejbližší té, která je ve zbytku koupelny. Podívejte se na výsledek opravy silikonu a spár v koupelně. Publikováno v Ukázky práce Označeno koupelna, oprava, silikon, spáry, vana Navigace pro příspěvek.


V koupelně je neustále vlhko, a to svědčí plísním. Ty velmi škodí zdraví, ale také poškozují spáry, na kterých se objevují černé fleky. Roztok na plísně ve spárách připravíte z jednoho dílu bělicího prostředku na prádlo a šesti dílů vody. Pracujte v ochranných brýlích, protože pokud by se vám tekutina dostala do očí, mohla by poškodit zrak. Existuje však několik způsobů, jak je dokonale vyčistíte a navrátíte jim původní bílou barvu.


Ocet se nehodí na čištění spár mezi obklady z přírodních materiálů, které by mohl poškodit. Naplňte láhev s rozprašovačem octem a vodou v poměru 1:1. Zkuste sehnat bílý ocet, který nemá tak silný zápach. Ahoj, potřebovala bych poradit.


Máme v koupelně roky „nové“ původně bílé spáry mezi dlaždičkama na zemi. Teď jsou spíš tmavošedé. Na vodní kámen na keramice, která se vyskytuje v koupelně , působí nejlépe kyseliny!


Zkoušela jsem i další prostředky, které jsou na trhu, např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky