pátek 3. listopadu 2017

Výhřevnost dřeva tabulka

Samozřejmě nechybí ani přehledná tabulka výhřevnosti a tvrdosti dřeva. Na této stránce naleznete jednotlivé druhy dřeva a jejich výhřevnost při vlhkosti. Jedle a ostatní jehličnany jsou velmi vhodné tam, kde dřevo zpracováváme ručně a požadujeme co nejmenší námahu za co největší užitek - zahrady a chalupy, které nejsou určeny k trvalému bydlení. Do této kategorie by se dala. TABULKA VÝHŘEVNOSTI JEDNOTLIVÝCH DŘEVIN.


Obsahuje údaje o využiteľnej energii rôznych druhov dreva od najlepšieho po najhoršie. To znamená, že rozdíl je pouze v objemu (množství) spalovaného dřeva. Obecně nejvíce výhřevné je listnaté dřevo DUB, BUK a JASAN.


H = výhřevnost palivového dřeva v kJ, w = vlhkost dřeva Z této tabulky můžete zjistit snadno výhřevnost palivového dřeva ihned a bez počítání. Porovnání výhřevností jednotlivých druhů dřeva , včetně zohlednění vlivu vlhkosti. V článku dále najdete přepočet mezi jednotkami používanými pro. Výhřevnost dřeva po jednom roce sušení se zvýší cca na 1. Pokud přiložíme za den kg syrového dřeva , jako bychom denně vlili do topeniště litrů vody.


Vlastnosti pevných biopaliv, obsah vody, obsah popele a výhřevnost PALIVO V. Tento článek je příliš stručný nebo postrádá důležité informace. Pomozte pedii tím, že jej vhodně rozšíříte. V tomto příspěvku naleznete mechanické vlastnosti dřeva : pevnost v ohybu, tahu, tlaku i smyku a to jak ve směru tak napříč vláknům. Co je u nás nového Zajímavosti.


Charakter dřeva podle druhu Tvrdá dřeva. U tohoto dřeva lze vysledovat vyšší výhřevnost. Mimo to vlhké dřevo špatně hoří a produkuje vyšší množství sazí. Palivové dřevo – tabulka s výhřevností.


Komín a roury je tak třeba častěji vymetat). Je třeba podotknout, že výhřevnost je u různých typů dřeva zhruba srovnatelná, jak ukazuje tabulka uvedená níže. Co se ovšem liší, je objem spáleného dřeva (v tabulce uvedený v typických jednotkách prm – prostorový metr). Na váhové jednotky je výhřevnost dřeva podobná, ale pro zákazníka není důležitá, jelikož prodávané dřevo se měří na prostrové jednotky.


Nejlepší variantou je tedy dřevina s vysokou výhřevností na prostorovou jednotku (ze stejného množství více tepla). Vlhkost palivového dřeva a vliv na výhřevnost palivového dřeva Vyšší vlhkost dřeva způsobuje jeho nižsí výhřevnost. Způsobuje to, že část uvolněného tepla vznikajícího při hoření dřeva je využita pro odpaření vody ze dřeva , tím pádem je využito jinak, než je u palivového dřeva žádoucí.


Například uhlí nebo peletky by tuto hodnotu měly mít určitě. Těžko samozřejmě budete vyžadovat výhřevnost po dodavateli dřeva. Přesto můžete například zjistit vlhkost dřeva , takže orientačně tuto hodnotu zjistit můžete.


Jedná se o velmi kvalitní, ale vzácná a drahá dřeva. Mají vysokou výhřevnost a tvoří krásné plameny. Jako palivo se z důvodů vysoké ceny (malý výskyt, vysoká poptávka pro jiné účely) příliš nevyužívají.


Kvalitou srovnatelné s habrem. Jabloň, hrušeň jsou výhřevností srovnatelná s dubem. Skladování dřeva - je obrovský problém.


Dřevo by mělo být minimálně dva, nejlépe tři roky vyschlé. Pokud topíte mokrým dřevem, likvidujete kotel a snižujete výhřevnost dřeva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky