čtvrtek 17. května 2018

Čím umýt okna

Jak a čím umýt okna a žaluzie? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Okna můžeme umýt v rámci jarního úklidu, zhruba před Velikonoci, aby nám vydržela čistá alespoň pár týdnu než rozkvetou všechny stromy. Vhodná doba přichází především po pylové sezóně. Z toho důvodu bych rozhodně nedoporučoval mýt okna ve chvíli, kdy na ně bude svítit přímé sluníčko.


Voda se saponátem by v tomto okamžiku zasychala příliš rychle a vy byste je nestačili dokonale vyleštit,“ upozorňuje Vladimír Kalát na jednu z chyb, kterých se člověk při úklidu často dopouští. Nejlépe umýt okna nakoupeným přípravkem v drogerii protože bude obsahovat speciální složení díky kterému se snadno odstraní špína a okna se budou lesknout. Dát plastová okna - je jen polovina bitvy. Pořiďte si správné vybavení. Velice důležité je čím okna myjeme.


Někdo používá klasický hadr na nádobí, jiný utěrku z mikrovlákna. Ze stejného šuplíčku pochází i rada, že okna se dají dobře umýt teplou vodou s troškou rozmíchaného pudingového prášku. Z moudrostí našich babiček jsou také dvě opravdu dobré rady – okna nemyjte v příliš teplém počasí, rychle schnou a nepodaří se vám vyčistit zanechané šmouhy a také se vyhněte mrazivému počasí. Nejen kvůli sobě samé, ale okna jdou.


Jak správně čistit a udržovat plastová okna. Máte nová plastová okna a zjišťujete, jak o ně pečovat? Tentokrát Vám přinášíme několik ra jak. Stačí pár jednoduchých rad a vaše okna se budou lesknout, aniž by za tím stálo několik hodin leštění.


Náš šikovný návo jak umýt okna beze šmouh v pěti snadných krocích – od toho, „ čím umýt okna “, až po rady, „jak správně umýt okna, která jsou obzvláště upatlaná“, vám prozradí vychytávky, díky nimž budou vaše okna zářit jako nikdy předtím. Jak bez námahy umýt okna : poradí profesionál i zkušená hospodyňka. Mytí oken je činnost, která bolí. Při troše cviku však lze mít jedno sklo hotové za tři minuty. Rádi se přes ně díváme, když se lesknou a září, ale téměř všichni nenávidíme jejich leštění.


Existuje však spousta tajných triků, jak okna vyčistit téměř bez práce. Denní tisk, čpavek a kukuřičný škrob, to jsou jen některé z osvědčených pomůcek, které skutečně fungují. Akymi prostriedkami umyvate okna , aby sa leskli a neboli smuhate? Aj o tom sa diskutuje na Modrom koníku.


Prečítaj si skúsenosti a názory ostatných. Jak umýt a vyčistit okna pomocí domácích prostředků? Všichni jistě nejsou příznivci všech možných moderních vymožeností a chemických přípravků používaných při mytí oken. Možná i proto se čím dál častěji vracíme k osvědčeným způsobům našich babiček, které pomocí mála dokázaly okna umýt a vyleštit skoro jako zázrakem.


Stačí když si natočíš do kbelíku čistou vlažnou vodu a pridáš trochu mycího prostředku. Poté ještě na vyleštění oken používám Iron. A okna umyvam jarovou vodou a pripravkami na sklo. Z vonku ich mam ale hnede, imitacia dreva. Drevene som umyvala octovou vodou.


Plastove sa umyvaju lahsie. A jak rychle umýt okna , s tím se vám pokusíme poradit a poskytnout pár užitečných tipů týkajících se péče o dřevěná i plastová okna. Jenže jsem netušila, že ty papíry, kterými to polepují, nejdou jen tak umýt.


Na podzim jsem tedy některá okna tím odstraňovačem umyla, o víkendu jsem myla a ještě to musím tím odstraňovačem dodělat, jinak to nejde dolů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky