pondělí 7. května 2018

Tloušťka osb desky

Při přechodném skladování, například na stavbě je třeba dbát aby desky nebyly v přímém kontaktu se zemí, vegetací apod. Je vhodné je například vyrovnat na paletu a zakrýt plachtou. Pokud není, nerovnosti se přenesou i do bednění z OSB desek a následně do navazujících konstrukcí a skladeb střešních plášťů. Proto je třeba dbát na rovinnost nosné konstrukce krokví.


Jsou vhodné i do vlhkého prostředí. Napomáhá k tomu i cena OSB desek, která nutí výrobce díky rostoucí konkurenci v oblasti velkoplošných materiálů zejména sádrovláknitých desek držet na stabilní hladině. Proto mají tyto desky název OSB (oriented stand board). Z toho důvodu je zapotřebí při montáži na vnější straně budov, na stěny a na střeše zajistit odpovídající izolace proti nepříznivým vlivům počasí. A to nejenom proto, že jsou levné.


Pokud se rozhodnete pro dodávku domů, tak při platbě kartou do 13. Jejich využití je především při realizaci staveb hlavně pro interiéry, ale též pro stavby zahradních domků, altánů. OSB desky Prodej broušených a nebroušených OSB desek online. Vyrábějí se s broušeným a nebroušeným.


Pro optimální funkčnost a stálé zlepšování používají tyto stránky Cookies. Používáním těchto stránek potvrzujete souhlas s využitím této technologie. Využívají tak přirozené vlastnosti dřeva, ale zároveň se vyhýbají jeho negativům, zejména tvorbě suků, prasklin a třísek. Tyto desky jsou opatřeny perem a drážkou pro snazší a hlavně pevnější vzájemné spojení. Ve vrchních vrstvách jsou orientovány podélným směrem, ve středové vrstvě jsou orientovány příčným směrem.


Rozměry, tvar a směrová orientace třísek v jednotlivých vrstvách maximálně využívají přirozené vlastnosti dřeva k. Desky mají široké využití. Zkušebním měřením bylo tedy prokázáno, že tloušťka materiálu i typ materiálu má přímý vliv na průvzdušnost. Trámy jsou od sebe ale vzdáleny až 1cm. Pro podlahy na trámky se musí dát o řád vyšší tloušťka než u OSB desek.


Obvykle jde o 3-vrstvy z třísek o velikosti 2-cm. Díky tomu mají řadu výhod a široké možnosti použití. Mohou mít broušený nebo nebroušený povrch, být lepeny vodovzdorným lepidlem a opatřeny perem a drážkou.


Kvalitní stavební materiály pro střechy, fasády a izolace od největšího prodejce stavebních materiálů v ČR. V ploše desky pak spony umisťujte maximálně do 1mm. Pokud budete natloukat klasické hřebíky, tak je jednoduché pravidlo, používají se hřebíky s dvojnásobkem délky nežli je tloušťka desky OSB. Používají se speciální hřebíky do nastřelovacích pistolí, které mají spirálovitý tvar těla, jsou to kotevní.


Můžete je použít jako konstrukční materiál pro dřevostavby, do podlah či jako bednění a opláštění. Pro vyrovnání podlahy, například křivých prken, postačí tloušťka mirelonu – mm. Podkladový rošt pod desky OSB nebo cementotřískové desky se musí realizovat v rastru maximálně 6× 6mm. Při kladení separační desky na parkety se požaduje jejich soudržnost s podkladem. Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jaká tloušťka osb desky je potřeba na betonovou podlahu,srovnanou samonivelační hmotou.


Místnost je v přízemí a není nutná izolace. Jejich hrany mohou být rovné anebo opatřené systémem pero-drážka, stejně tak, jak je tomu u palubek. Využití mají na záklopy, pochochí podlahy, konstrukce a opláštění celých domů.


Vhodné i na konstrukci nábytku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky