úterý 7. listopadu 2017

Jak topit v kamnech petra

This feature is not available right now. Lze v nich topit stáložárně. K zatopení vám postačí na celý rok jedna sirka na podzim. Musíte mít ale v pořádku komín, kamnářskou šňůru a šamot, t. CHci se zeptat, jak v kachlíkových kamnech topit přes noc, aby mi teplo vydrželo do rána a neumusel jsem kvůli tomu stále vstávat a přikládat? Ještě jsem na to nepřišel, vždy mi vše vyhoří a musím se kvůli tomu probouzet a přikládat.


Existuje nějaký tip, jak na to, abych se mohl v klidu vyspat a ráno znovu nezakládat oheň? Dobrý den, ano v těchto kamnech lze běžně spalovat černé a hnědé uhlí. Topení briketami se v kamnech Petra příliš nevyplatí, vzhledem k pořizovací ceně briket. Pokud však nepotřebujeme příliš šetřit, skvěle poslouží.


Ano, uhlí je výborné palivo, jen vědět jak na to. Kerpen 2u4p a jiné jim konstrukčně a principielně. Topit v kamnech uhlím, když jsou určená ke spalování pouze dřeva a výrobků z něj, znamená dramaticky sníženou životnost kamen, protože jejich konstrukce není uzpůsobená pro vysoké teploty vznikající hořením uhlí.


Spalovat v kamnech plasty, oleje, oblečení a podobně se také nesmí, protože to opět snižuje životnost kamen a není to ekologické. Po vyhoření špalíku vložíme další. V kamnech se rozpoutá žár nastává tak zv. Kromě dřeva se dá v krbových kamnech topit také dřevními peletami či briketami, které se vyrábějí z dřevní nebo rostlinné biomasy, a uhelnými briketami. A ještě tip na závěr: Jestliže se vám nechce okolo kamen zametat, pořiďte si šikovný vysavač popela.


Vyskytují se zde rady, jak v nich topit , ale chtěl bych vědět osobní zkušenosti při topení uhlím. Konkrétně zde i na internetu píše pan Petr, že takto topí a uvádí i návod. Existují vůbec v dnešní době kamna pro tento způsob pří.


Kamna jsou určené na spalování hnědého uhlí ,. Násyp uhlí prohoří za 3-hodiny ale tím to nekončí kamna dále sálají. Petra , ale nějak mi nechtěji vytopit byt,. Vyberte si co potřebujete z aktuálních inzerátů kamna petry. Jak správně topit v krbu? Odpověď je jednoduchá - pro kvalitní podpal potřebuje dobré vyschlé dřevo a přívod vzduchu.


V železářství se dá koupit, nevím jak se to jmenuje. Je to takový válec s jakoby s dírami, ten se vloží místo kusu roury, kouřovodu, a tím se využije spousta tepla, které utíká bez využití, do komína. Funguje to jako ještě jedny kamna.


Jsou tam v rozích trhliny od shora až dolů. Tohle jsem nikdy nedělal a nechci do toho jít jen s teoretickými radami z webu. Přestože se posezení u ohně může být neuvěřitelně uvolňující, zejména v chladných nočních hodinách, nic neztrácí tuto relaxaci víc než to, že musí nepřetržitě přidávat dřevo do krbu. V krbových kamnech Hartola můžete topit dřevem, ekobriketami nebo briketami. Pěkná krbová kamna vám nejen zkrášlí domácnost, ale budou šetřit i domácí kasu.


Pro příklad si představte rodin. Smí se na kamnech sušit prádlo? Je to sice lákavé, ale rozhodně to nedoporučujeme. Hořlavé textilie se na kamnech snadno zapomenou, takže se mohou rázem ocitnout v plamenech.


Tak určitě nejvhodnější topivo do krbových kamen je dřevo. Já na chatě v krbových kamnech topím pouze dřevem a nemůžu si stěžovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky