pátek 30. listopadu 2018

Jak seřídit dveře

Proč je nutné dveře seřídit Plastové dveře trpí na dilataci, to znamená, že v zimě se nebudou dovírat, naopak v letním období mohou mít sklon drhnout. Děje se to typicky barevnému provedení, které napodobuje dřevo, bílá totiž tolik nepřitahuje sluneční paprsky. Potřebujete seřídit dvířka na nábytku ? Jak jednoduše seřídit dveře.


Tak jako všechno, i dveře potřebují pravidelnou údržbu. Ideální je je kontrolovat každý rok a dveře seřídit, případně i namazat panty. Na základní údržbu a seřízení interiérových dveří nepotřebujete odborníka. V tomto článku se podíváme jak seřídit dveře vlastními silami a kdy už je potřeba oslovit odborníka.


Skřípou vám panty, sami se otevírají, nebo zavírají dveře či dokonce nejdou zavřít? Je na čase provést seřízení pantů dveří. Prosím o radu, jak SEŘÍDIT PLASTOVÉ DVEŘE. Máme nově namontované vstupní plastové dveře. Jak seřídit zavírač dveří Brano, aby dveře nebouchaly.


Naši zákazníci nám čas od času zasílají prosby o radu, jak správně seřídit jejich dveřní. Správně usazené dveře v pokoji většinou fungují dlouhodobě bez jakýchkoli problémů. Ovšem vyskytují se i případy, při kterých se dveře mohou samy otevírat, zavírat nebo nedovírat. Přinášíme pár tipů, jak podobné situace jednoduše řešit. Proto se může stát, že je občas potřeba seřídit křídla.


Seřízení se provádí zejména tehdy, pokud křídla v některých místech výrazně dosedají na rám - drhnou nebo v případech, kdy okno v některém místě netěsní jak by mělo - prověšení křídla. Před samotnou činností je potřeba sundat krytky, které obsahuje většina dveří. Pod krytkou těchto výrobců se nachází červík, který musíte povolit.


Nejčastějším problémem, který se u zavíračů vyskytuje, je příliš rychlé zavírání s hlasitým boucháním dveří nebo naopak nedovírání dveří. I když se snažíte sebevíc, nemůžete doma zavřít některé dveře ? Nebo se naopak samovolně zabouchávají? Vlivem manipulace a teplotních výkyvů plastové balkonové dveře v pantech „pracují“ a jednou za čas je nutné dveře seřídit.


Ahoj, už po koupi pocituju menší problém s dveřmi. Dříve to bylo jen malé pískání okolo horního těsnění okna. K preventivnímu seřízení okna, případně k vyřešení lehčího drhnutí, budete potřebovat klasický imbusový klíč č. S ním provedete výškové i stranové seřízení křídla v místech seřizovacích šroubů. Zjistěte, co všechno mají vaše nové dveře umět, na co si dát pozor a jaké jsou novodobé možnosti interiérových dveří.


Dveře se pak kvůli vlhkosti můžou roztáhnout nebo střelka zámku už nezapadne správně do protiplechu v zárubni a nedovírají se. Se dřevěnou zárubní ale nehnete. Křídlo tohoto typu posuvných dveří se pohybuje těsně podél stěny, čímž vám v bytě ušetří až několik metrů místa.


U řidiče pozoruji,že jsou dveře trošku svěšené a zejména boční šoupačky se mi zdají nedobře seřízené. Dělal to už někdo,netuší. I dveře vyžadují pravidelnou údržbu. Pokud jim nevěnujete žádnou pozornost, dříve nebo později se mohou vyskytnout nejrůznější komplikace od drhnutí dveří o podlahu přes vrzání až po nedovírání.


Dveře lze přitom seřídit jednoduše a zvládne to každý průměrný kutil. I když jsou hliníková a plastová okna a dveře správně vyrobeny, namontovány a seřízeny, může docházet k jejich změnám. Náš technik při prvním servisním zásahu provede kompletní servis a navrhne další.


Přitom je právě správné seřízení hlavní podmínkou pro plné využití tepelně a zvukově izolačních vlastností. Poradíte jak správně seřídit plastová okna a dveře ? Technik na seřízení od firmy je už seřízoval po čtvrté,ale pokaždé je to stejné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky