čtvrtek 29. listopadu 2018

Čím vybělit záclony

Rozhodně však děláte chybu, pokud na závěr přidáváte aviváž. Vaše záclony vydrží podstatně déle bílé a pomaleji se zapráší, když je nakonec vymácháte v tekutém škrobu. Návod jak vybělit zašedlé záclony ! Jedlá soda Jedlá soda je opravdovým všelékem.


Dá se použít skoro na všechno i na vybělení záclon.

Stačí přidat trochu jedlé sody do prášku na praní. Další možností je vytvořit roztok vody a jedlé sody a záclony do něj na několik hodin namočit Ocet Velice jednoduchý způsob. Níže najdete domácí metody bělení, nezapomeňte po využití kterékoliv z nich záclony na závěr vyprat na cca stupňů, aby byl efekt maximální. A poté samozřejmě pověsit a nechat důkladně proschnout. Pár tipů jak vybělit zašlé záclony se můžou hodit každé hospodyňce.


Pokud tedy i vy máte podobný problém a záclony nezáří, jako v době kdy byly koupeny, rozhodně není důvod zoufat. Rady a návody jak a čím správně vybělit zešedlé záclony. Pokud máte starší záclony nebo doma kouříte či máte záclony v kuchyni, tyto rady vám.

Prosím, poraďte čím se dají vybělit už poněkud zašlé záclony? Ahojky, potřebovala bych radu, čím vybělit záclony. Nemám je moc dlouho a zdají se mi takové zašedlé. V ředěném savu bych se bála, co kypřící prášek, nebo soda, nemáte zkušenosti? Na praní záclon používám normální prací prášek jako na běžné bílé prádlo.


Musím říct že záclony mám po vyprání vždy krásně bílé. Tak nevím ale ať dělám co dělám nemůžu své záclony vybělit , pořád jsou jakoby našedlé. Už jsme zkoušela všechno včetně prášku do pečiva a sody. Samozřejmě vše závisí také na tom, jak moc zašlé záclony jsou. Záclonám se rozhodně nic nestane.


Mít záclony stále, jako nové je snem každé hospodyňky. V dnešním článku přinášíme tipy, jak je vybělit přírodní i chemickou cestou. Moje babička prala záclony v prášku do pečiva a říkala že jsou fakt krásně vybělené. Dnes už se na to bude určitě prodávat spoustu bělících. Naše bílé záclony již nejsou jasně bílé, ale zašedlé.


Starší zašedlé záclony nemusíte hned vyhazovat do koše.

Existuje několik způsobů, jak docílit toho, aby byly opět bílé a vypadaly skoro jako nové. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Nechat nejlépe přes noc odstát.


Ráno vyndat a máchat v čisté vodě, pokud se z nich nedostalo všechno mýdlo. Na vybělení záclon je to stále nejspolehlivější prostředek. Podotýkám, že potřetí už to psát opravdu nebudu. Jak vybělit zašlé, zašedlé záclony pomocí prášku do pečiva a mléka. Tu jednoduše vytvoříme rozpuštěním kuchyňské soli ve vodě (v poměru lžíce soli na litrů vody).


Cihly v krbu očouzené, černé od kouře - jak, čím vyčistit (soda). V této lázni necháme záclony máčet několik hodin, nejlépe přes noc. Někdo přidává do čisté vody i trochu sody a říká že pak záclony jsou.


Naštěstí poradíme, jak vybělit zašedlé záclony. Mít pověšené záclony je jedna věc, ale mít pověšené zašedlé záclony je věc druhá. Nicméně návodů je víc, ale mě se osvědčil prášek do pečiva přidaný do prací lázně. Nebo potom po vyprání napustit do vany vodu a vylít obyčejný modrý inkoust a po rozmíchání namočit záclonu. Zkuste odbarvovač,ale musí obsahovat dithioničitan sodný.


Rozpuste ho tak v té 30°C teplé vodě a namočte do něho záclony. Pozor, záclony se do síťky nedávají zmuchlané, ale poskládané. Při praní záclon není dobré používat odstřeďování nebo pouze velmi šetrné.


Nejvhodnější je zapnout ho ručně na závěr celého cyklu, těsně předtím, než záclony vytahujeme z pračky. Roztokem můžeme vybělit i bílé prádlo, ručníky i ubrusy. Používejte gumové rukavice!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky