pondělí 26. listopadu 2018

Komínová malta

Easily Book your Tour Online Now! Get the most from your sightseeing! Your Official Ticket Retailer! Komínová lepící malta CIKO 6kg. Lepící malta se používá k lepení cihelných tvarovek CU a CT.


Po rozmíchání sypké směsi s vodou, v poměru dle montážního návodu, se cihelné tvarovky namáčí. Potřeboval bych prosím poradit, jakou maltou bych měl vyzdít nadstřešní část komína ze šamotových cihel. Malta je určena pro běžné zdění a spárování lícových cihel keramických nebo vápenopískových. Pro exteriéry i interiéry.


Dbejte, aby zdící malta během zdění neucpala kanálky systému zadního odvětrání v komínových tvárnicích a aby maltou nebyla znečištěna komínová izolace a šamotové komínové vložky. Přebytečnou maltu vytlačenou z ložné spáry odstraňte a spáru zahlaďte. Vámi uváděná malta by pro zdění byla v pořádku, ovšem šamotové cihly nejsou pro tento účel vhodné, i když výrobci zaručují. Používá se jako pojivo k šamotovým cihlám při stavbě krbů, kamen a pecí.


Upozorňujeme Vás, že po zmene predajne, bohužial nemôžeme prevziať terajšie údaje z Vašeho nákupného košíka, zoznamu, ani porovnanie tovaru. Návrhová obyčejná malta pro zdění třídy Mdle ČSN EN 998-2. Složení - vápenný hydrát, cement, omítkový písek, přísady. Použití Zdicí malta pro všechny druhy obvyklých zdicích prvků, pro nosné stěny, příčky a komínová tělesa.


Popis: Silaterm WHITE 6je bílá kamnářská malta vhodná pro základní omítku krbu. Osazují se do komínového pláště v místě čistící komínové tvarovky CVC. Těsnění komínového pláště pro lepší výsledky Blower Door testu. Stavějte rychle, bezpečně a úsporně.


Pórobetonové tvárnice Ytong jsou 1 přírodní stavební materiál s výbornými tepelněizolační vlastnostmi. Nejlevnější e-shop Okenní a stavební centrum. Zboží za akční ceny, slevy. Jde o ceníkové ceny bez DPH.


Silaterm Hafťák je žáruvzdorná univerzální malta vhodná pro základní omítku krbu (v kombinaci se zpomalovačem tuhnutí Silaterm TANGO). Baumit zdicí malta - průmyslově vyráběná suchá maltová směs pro ruční i strojní zpracování. Použití: zdicí malta pro všechny druhy obvyklých zdicích prvků, pro nosné stěny, příčky a komínová tělesa. Další informace a technologický postup najdete na stránce Baumit.


Nevíte, jak zhruba dlouho mám počkat, než malta uzraje, aby šlo v kamnech trošku zatopit. Jinak děkuji za cenné informace a rady. Do směsi je možné přidat i cement, který by měl tvořit asi padesátinu celkového množství namíchané štukové omítky.


Prívod vzduchu k spotrebiču. Trojvrstvový komín tvorí (v poradí vrstiev zvnútra von) komínová vložka, izolácia, tvárnica. Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.


Tato běžná šamotová malta je určená pro sezdívání šamotových materiálů. Kamnářská malta je pojivo mechanické. VŽDY od nás dostanete nejdříve kompletní. Nezalícovaná komínová hlava totiž snižuje tah komína. Pod úrovní střešního prostupu zdivo komína omítneme či opravíme původní omítku, vyštukujeme a opatříme povrchovým ochranným nátěrem běžnou malířskou nátěrovou hmotou.


Do vyčištěné a namočené díry dáte maltu a do ní položíte kus cihly. Malta se nepěchuje, ale nahazuje zednickou lžící. Potom to kolem cihly vyplníte maltou a vložíte zase kus cihly.


Na vyplnění menších prostor použijete malé kousky. Malta nesmí být příliš řídká, aby nevytékala ze spár nebo případně nezatékala do dutin děrovaných cihel. A příliš hustá se pak špatně zpracovává.


Při přípravě malty počítejte, že je potřeba ji spotřebovat nejdéle za cca hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky