středa 28. listopadu 2018

Uskladnění dřeva na topení

V první řadě je třeba rozlišit, jaké dřevo uskladňujete, jestli štípané nebo neštípané, dokonce i různé dřeviny mohou mít různé nároky na uskladnění. Platí několik společných pravidel pro jakékoliv skladování palivového dřeva. Přitápíte si doma nebo na chalupě dřevem? Káceli jste letos stromy a přemýšlíte kam s nařezanými polínky, než s nimi budete moci zatopit v krbu či kamnech?


Minule jsme vám řekli, jaké dřevo je nejlepší na topení , a také, jak dlouho by se mělo skladovat.

Třeba dub by měl být skladován déle než smrk. Pak se sníží vlhkost dřeva na až. Ale jen za podmínek, které vám řekneme dole.


Jak vyřešit otázku uskladnění dřeva na topení ? Nejlépe formou praktického stojanu, do kterého polínka jednoduše uložíme a pohodlně se z něj budou odebírat. Na kvalitu dřeva a jeho výhřevnost má velký vliv také jeho uskladnění. Málokdo má ale doma prostor k uskladnění dřeva na celou topnou sezónu.

Na délce nezáleží, ale na délce hrany. Také větší obsah kůry zpomaluje vysychání dřeva. Cílem přesunu byla příprava na budoucí rozšíření webu na další obory. Topení dřevem přináší komfort v podobě samostatnosti a nezávislosti na dodávkách energií. Vyžaduje však důkladnou přípravu.


Správné sušení dřeva na topení v domácích podmínkách by mělo ideálně probíhat tak, že dřevo nejprve vhodně zpracujeme, případně zakoupíme vhodně zpracované. Dříví by mělo být rozřezané a naštípané na polínka. Ta poté uskladníme a proložíme tak, aby okolo jednotlivých kusů mohl volně proudit vzduch.


Dřevo na topení jako každý přírodní materiál pracuje, mění tvar i rozměr, sesychá a bobtná, ohýbá se, a přesto by jeho uskladnění venku ani vevnitř neměl být problém. Dřevo vzniklo venku, a tak postačí ho opatřit stříškou. Jisté nebezpečí může spočívat ve vlhnutí od terénu, ale slunce či mráz kvalitu dřeva nemění. Vhodné skladování palivového dřeva = efektivní topení Dřevo s vysokou vlhkostí není příliš výhodným zdrojem vytápění – většinu své energie využije na přeměnu vody na páru, takže při spalování hodně kouří, produkuje velké množství dehtu, zanáší tak ohniště, ucpává komín a celkově je málo výhřevné.


Při topení dřevem je třeba podniknout několik nezbytných kroků. Pro skladování dřeva na topení platí obecně tři základní věci. C, a dávkování přívodu vzduchu tak, aby nedocházelo k přílišnému ochlazení plamene.


Jen tak lze přeměnit na energii všechny složky obsažené ve dřevu.

Výhřevnost dřeva ,výhody topení dřevem, uskladnění a měření dřeva. Uskladnění dřeva nebo spíš zvolení vhodného místa není vůbec jednoduchý úkol. Pokud totiž uskladníte nasekané špalky někam na přímé slunce, dřevo. Group, vhodný na zahradu.


S pozinkovaným ocelovým rámem. Výrobek dodáváme v zelené barvě. Jaká je spotřeba dřeva u běžných topidel? Ideální pomocník pro uskladnění dřeva. A proč mohou mít velká akumulační kamna menší spotřebu dřeva než malý plechový pec či krb?


Další videa najdete na w. Základem pro uskladnění palivového dřeva je podstava dřevníku aby dřevo neleželo na zemi nebo dlažbě v nejhorších případech přímo na hlíně. K tvorbě podstavy dřevníku můžete použít např. Pokud si nevíte rady s tím, aby vaše dřevo na topení zůstalo suché a dobře přístupné za každého počasí, máme pro vás dokonalé řešení. Polínka rozhodně neskládejte přímo na zem.


Správná výška první vrstvy se pohybuje kolem cm. Pro tento účel se hodí nejlépe palety, na které dřevo ve dvou až třech řadách vyskládáte. Pokud nemáte palety, můžete si vyrobit rošt za pomocí pár větších hranolů a kari sítě.


Rozhodně se nesnažte vyplnit každou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky