pondělí 15. července 2019

Nátěr na plechovou střechu

Jak na nátěr připravit starý povrch Wigonol dobře drží i na starých nánosech, ovšem musíme je na nátěr připravit. Pokud se na některém místě ukáže hloubková rez, použijeme nejprve Chromaxit Minium (pozor, abychom „nepřetáhli“ na nezasaženou zinkovou plochu). Plechová střecha a okapy (pozink, ocel, hliník) jako nejvíce namáhaná část domu si vyžaduje velkou pozornost. Aby nátěr dobře a hlavně dlouhodobě fungoval je potřeba zvolit vhodné barvy a věnovat náležitou péči nátěru i přípravě před nátěrem.


Barva na plechovou střechu. Střecha a vhodné nátěry.

Nátěr střechy kvalitně a levně. Na očištěnou plechovou střechu je možné použít dvousložkovou epoxidovou základní barvu, na kterou poté nanesete dvousložkovou polyuretanovou vrchní barvu ve stejném odstínu. Existují však nátěry, které je možné aplikovat i bez podkladové barvy. Poradíme, jak na nátěr střechy a povrchovou úpravu.


Nabídka: barva na střechu , barva na plechovou střechu i nátěr střech s betonovými a pálenými taškami. Druhá, méně důležitá (avšak pro mnohé neopomenutelná), estetické hledisko střechy. Povrch, zvláště ten, na kterém byl starý nátěr či jiná ochranná vrstva, důkladně oškrábeme špachtlí a očistíme drátěným kartáčem, popřípadě smirkem. Příprava povrchu je důležitá pro dlouhou životnost všech nátěrů.


Chci natřít mírně šikmou plechovou střechu na let staré garáži.

Tak jako přicházejí zákazníci do prodejny s obecným zadáním „potřebuji barvu střechu , čím natřít střechu , jakou použít barvu na střechu , kolik stojí barvy na střechu “, projděme si zde nejdříve možnosti a kombinace, které většinou máme. Pokud nic neopomenete, bude Vám nátěr sloužit řadu let. Vyberte si z řady syntetických nebo vodouředitelných nátěrů.


V případě plechových střech plní nátěr střechy především dekorační funkci. Ale v případě střechy z pozinkovaného plechu má významný podíl i na jeho odolnosti proti korozi. U střech z nového pozinku je doporučujeme na minimálně několik měsíců vystavit povětrnostním podmínkám. Vážení Řehákovi, ve vašem dotaze chybí údaje, které by odpověď dokázaly zpřesnit.


Předpokládejme, že vaše plechová střecha je z pozinkovaného plechu. Jak plechovou střechu připravit? Při nátěru plechové střechy hrozí, že barva na povrch nepřilne tak, jak by měla. Proto nesmíte podcenit přípravu – raději jí věnujte dostatek času a odstraňte veškeré nečistoty.


Asfaltohliníková reflexoizolační nátěrová hmota RENOLAST je určená na povrchovou úpravu střech (plech, IPA, térový papír a ostatní střešní izolační lepenky), dřeva, některých plastických hmot, betonu apod. Na takto očištěnou střechu se pak doporučuje nanést dvousložkovou epoxidovou základní barvu a poté dvousložkovou polyuretanovou vrchní barvu v příslušném odstínu. Případně nátěr , který je možné aplikovat bez podkladové barvy. Profesionální firmy obvykle nanášejí barvy nástřikem, ale je možné použít i váleček či štětec. Z barev, které jsou na trhu, lze.


Nakonec se na povrch takto provedeného a řádně odvětraného nátěru (s technologickou přestávkou hodin) nanese reflexní nátěr REFLEXOL. Jeho ochranný účinek je cca až let.

Po této době je vždy nutné reflexní nátěr obnovit. Povrch renovované střechy je bez rozkrytí jako nový, paropropustný, vodoodpudivý a odolný proti UV záření. Specializujeme se na čištění, nátěry a renovace plechových, eternitových, taškových asfaltových střech. Oprava plechové střechy s částečnou korozí. Asfaltový antikorozní lak KONKOR 5je určen k ochranným nátěrům ocelových konstrukcí a předmětů.


Jestliže jste si mysleli, že jednoduše zaběhnete do obchodu, koupíte barvu na plechovou střechu, střechu s ní přetřete a máte hotovo, tak jste. Nejvíc plechovou střechu zřídí zimní srážky, protože se na nich podepíše klouzající led i pnutí materiálu při střídajícím se mrazu a oblevách. Samozřejmě nejde jen o vady na kráse – je celá řada praktických důvodů, proč takovou střechu opravit.


A všechny mají co do činění s tím, jak dlouho nám střecha bude sloužit. Jak reagují naši zákaznici na kvalitu provedení prací a přístup našich pracovníků?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky