úterý 2. července 2019

Odhlučnění stěny bytu

CD a UD profily koupíte kdekoli v OBI, Hornbach, Bauhaus a pod. Přestěhovali jste se do nového bytu a máte pocit, že sousedi žijí s vámi. Slyšíte hlasitou konverzaci, znáte podrobnosti jejich intimního života. Můžete si nechat odhlučnit celý byt, ale také se zaměřit třeba jen na strop, stěny či podlahu.


Poradíme Vám jak na odhlučnění stěny v praxi. Přečtěte si náš podrobný návod včetně fotek a reference spokojeného zákazníka. Pokud jste se opravdu rozhodli pro rázné odhlučnění bytu , je potřeba počítat s tím, že bude nutno odhlučnit opravdu celou místnost v bytě - to znamená: strop, stěny a podlahu. Pokud byste odhlučňovali jen strop, bude výsledek méně uspokojivý , protože zvuk se bude šířit i po stěnách dále, díky zvukovodivému železobetonu, který panel obsahuje.


Moje nejneobvyklejší zakázka bylo odhlučnění bytu v polystyrenovém domě. Jednalo se o řadový dům v Praze, obvodové zdivo včetně mezibytových příček bylo ze ztraceného bednění z polystyrenu, toto ztracené bednění bylo vylito betonem, jenomže styk jednotlivých tvárnic tvořil pouze polystyren tzn. Takže bylo možné se například pletací jehlicí. Pokud chceme v bytě ticho a stávající konstrukce stěn a stropů nám jej nezachytí, dosáhneme zvýšení výkonu dodatečnou zvukově izolační konstrukcí. Hodnota výsledné konstrukce by měla dosahovat hodnoty alespoň R’w = dB.


Stáhněte si náš ebook: zásadních pravidel, které mějte na paměti při odhlučňování Najdete jej níže. To je naše specializace. Vyřešíme akustiku jakého koliv prostoru.


Odhlučníme cokoliv, od bytu až po klimatizaci. A jak řešit odhlučnění bytu přes stěny? V druhém obvyklém případě se jedná o šíření hluku přes stěny.


Možná už jste nejednou zažili situaci, kdy uleháte v ložnici ke spánku, ale soused vedle se rozhodl, že se bude dlouho do noci koukat na televizi. Reference vznikla z poptávky: Dobrý den, Rád bych u Vaší firmy poptal možnosti a rámcovou předběžnou kalkulaci na odhlučnění stěny v bytu , včetně. Odhlučňujeme také školy, veřejné nebo společenské prostory, na které se vztahují závazné normové hodnoty nebo zákonné požadavky. Samotná realizace trvá až dny. Pevné stěny s vysokou únosností Jestliže řešíte odhlučnění místností, ve kterých jsou zavěšeny těžké předměty (např. kuchyňské skříňky, televizní sestava), nebo musí být stěny hodně odolné proti nárazům, pak je dobré kombinovat příčku nebo předstěnu s nosnými deskami RigiStabil.


Odborníci doporučují zaměřit se při odhlučnění na stěny , podlahu, stropy, okna i dveře. Hluk se totiž přenáší po celé konstrukci a dílčí odhlučnění by nemuselo mít význam. Akustické konstrukce dokážou výrazně snížit.


Pokud se Vám nepodaří vyřešit problém přímo s vedlejším hlučným sousedem, odhlučnění stěny je jediná možná alternativa, která Vám přinese do vašeho bytu ticho. Vám zajistí odhlučnění bytu , stropu, stěn , místností pomocí modrých akustických konstrukcí rychle a kvalitně. Panelový dům, Horšovský Týn. Kontaktní systém WOLF, tloušťka mm, zlepšení vzduchové neprůzvučnosti stěny až o ΔR´w = dB. Současné normy závazně stanovují, že mezibytová konstrukce podlaha, stěny či strop musí vykazovat minimální hodnotu neprůzvučnosti R´w = dB.


Bydlím v paneláku, máme se sousedním bytem jen tenkou zeď a slyšíme každý hluk ze sousedního bytu. Existuje nějaký způsob, jak snížit průzvučnost stěny ? Zajímám se o odhlučnění bytu v panelovém domě, resp. Ložnici pod námi obývají dva puberťáci, kteří u PC vykřikují do noci. Vlákno se jmenuje „ odhlučnění bytu “ a ty píšeš v jednom příspěvku o známostech a teď dokonce o koupi nového bytu.


Ovšem slyšet je i docela normální hovor. Nezlob se, ale už na tebe nebudu reagovat. Nejčastěji se plošně izolují stěny (Podívejte se zde, jak na odhlučnění stěny v praxi), k tomuto účelu se používají polystyrenové desky s vhodnými akusticko-izolačními vlastnostmi, které se snadno aplikují.


Nevýhodou tohoto materiálu ale je,že se snadno poškodí a časem utrpí jeho estetický vzhled. Vhodnější jsou proto sádrokartonoé desky v kombinaci s vrstvou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky