čtvrtek 1. listopadu 2018

Dům z osb desek

CBS Sports 532views. Poschodí je od podlahy až po strop celé obalené do OSB desek. Dostatek slunečního světla, které sem proniká velkým prosklením, vytváří v kombinaci s dřevěnou hmotou desek − navzdory strohému zařízení – příjemnou, útulnou atmosféru. Panely SIP se skládají ze dvou OSB desek , mezi kterými je izolační vrstva z expandovaného polystyrenu.


Díky tomu je dům skvěle izolovaný jak tepelně i zvukově. Nevznikají v něm žádné nežádoucí teplotní výkyvy a náklady na zimní provoz jsou velmi přívětivé. A právě o tvorbě podlah z OSB desek pojednává následující článek.


OSB desky na podlahu OSB desky jsou vhodným materiálem do podlahových konstrukcí, zejména pak při rekonstrukcích, protože jejich použití je snadné, rychlé, bezpečné , s vyloučením mokrých procesů a za rozumnou cenu. Proto i při pokládce podlahové vrstvy z OSB desek musíme dbát na směr pokládky desek , kdy platí, že hlavní (podélná) osa je kolmá na nosný rošt. Feb Postavte si knihovnu, gauč, skříň i postel v jednom.


Je to ideální řešení do malého bytu, vyhnete se každodennímu rozkládání a skládání. Jan Pro případnou inspiraci vkládám fotograf. Podlaha z OSB desek je zajímanou alternativou dřevěné podlahy. OSB dosky sú materiály vytvorené z veľkoplošných triesok, ktoré možno použiť v exteriéri aj interiéri. V stavebníctve sa väčšinou používajú pri.


OSB je zkratka z anglického oriented strand board (deska složená z dřevěných třísek). Jde o vícevrstvé desky, které jsou vyráběny z dlouhých, tenkých třísek předem určeného tvaru a tloušťky. Velké, ploché třísky jsou uspořádány v podélném směru. Ohebnost desek je díky těmto dlouhým a tenkým třískám větší než u běžných lisovaných desek. Ukázky výplní dvířek kuchyně z OSB desek.


Frézování OSB desky – detail kuchyňských. Netradiční kuchyně z OSB desky může být zajímavá finančně i esteticky. Záleží zejména na míře detailního opracování, zvolených výplních dvířek atp.


Zajímavé designově i finančně netradiční pojetí kuchyně z OSB desky. Profesionální zvedák sádrokartonových a dřevotřískových panelů umožňuje zvedání a manipulaci s panely s rozměrem 1x 488cm pouze jedné osobě bez potřeby asistence. Využití OSB desek OSB desky se nejčastěji používají jako stavební desky při stavbě domu (dřevostavby), jako podklad pro zateplení, při rekonstrukci půdních prostor (stěny, podlahy), k úpravě interiéru (stěny, podlahy, nábytek) a na zahradě (zahradní domky, boudy). Označení OSB desek číslicí znamená odolnost proti vlhkosti, tedy je můžete použít do vlhkého prostředí, nikoliv však tam, kde by byly OSB desky v přímém kontaktu s vodou (např.: terasa, koupelna atd.). Třeba EPS kotvit, když je dům vysoký 7m?


Dům je postavený z ytongu a štít je z OSB desek. Lepí se EPS na OSB desky jiným postupem? Prostorovou tuhost konstrukce zajišťují OSB desky ze strany interiéru, z exteriérové strany je konstrukce svázána MDF deskami, konstrukce je vyplněná minerální vatou.


Překlady nad okny jsou dřevěné. V interiérové části je finální úpravou stěn sádrokarton. Provětrávaná fasáda je z desek Cetris Basic.


OSB desek bych doporučoval provést tříplášťovou skladbu střešního pláště, tedy se dvěma provětrávanými vzduchovými mezerami. Přeci jen bednění z OSB je difúzně mnohem méně otevřené než například bednění z prken, kde jsou mezery. OSB desek z vlastní zkušenosti doporučuji i když průniky vlhkosti by měla řešit parozábrana.


Jestliže budete mít podkroví obyvatelné a vytápěné, nemělo by docházet ke kondenzaci vody na OSB deskách podlahy mezi patry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky